Fem snabba med Kjell-Åke Andesson


Foto: Emma Grann

Vad gör fritidsnämnden i Kungsbacka?

Vi stödjer fritidsverksamheten för ungdomar som är 7-20 år gamla. Sedan första januari i år har vi också blivit ansvariga för folkhälsan för hela kommunen, vilket innebär alla förvaltningar.


Hur sammarbetar ni med ungdomar?
Den minsta tiden går tyvärr åt till möten med ungdomar. Men vi har ju Barbro betalar som ni kanske känner till, dit ungdomar kan vända sig med förslag och idéer. Nu har vi även börjat jobba med ferie-arbetare som vi kallar för ”kommunutvecklarna”, de är 16-18 år gamla och deras uppgift är att ger barnens syn på olika problem. Om vi t.ex. gör en lupp-undersökning (lokal uppföljning av ungdomspolitiken) och det visar sig att förstörelse är ett stort problem i Kungsbacka enligt ungdomar i undersökningen, då får de ferie-arbetarna komma med förslag om hur de tror att problemet skulle kunna lösas.


Vad har ni gjort för ungdomar i Kungsbacka?
Vi har gjort hemskt mycket anläggningar som idrottshallar, fotbollsplaner och liknande. Vi försöker också få en verksamhet för ungdomar som inte är med i någon förening. På över 50.000 kommuner så är vi nummer 2 i Sverige på att ha bra anläggningar för ungdomar, men det går alltid att göra mer!


Är ni duktiga på att informera ungdomar om vad ni gör?
Nej vi är dåliga på det. Men man kan vända på frågan, ungdomarna är också dåliga på att ta reda på såna saker. Det skulle kunna bli bättre på båda vägar!


Vilket är det bästa sättet att ta kontakt med er?
Först och främst ska man nog gå med i Barbro betalar, om du går i årskurs åtta fram till gymnasiet årskurs 2. Där kan man påverka. Men det finns alltid saker vi inte kan genomföra men där får ungdomarna alltid ett svar, ofta förstår ungdomarna vad det handlar om när de får svaret. Sedan tycker jag att man ska gå till våran hemsida och kolla läger där, där står det jättemycket grejer.

Text: Mathilda Simmergren & Emma Grann

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Journalistgruppen på Ljud och Bildskolan Kungsbacka

Clara Bergstedt


Emma Grann


Emmy Thörnelöf


Frida Liljeberg


Lisa Palmgren


Mathilda Simmergren


Zackarias Edwall