Hur man går till väga för att påverka i Kungsbacka

Så här kan det gå till när man lämnar in ett förslag som ska nå kommunen. Om du går i 8:an, 9:an eller på gymnasiet och har en idé på något du skulle vilja ändra på i Kungsbacka.


  1. Ha en bra idé på något du skulle vilja ändra på i Kungsbacka.

  2. Under två veckor i början av varje termin kan du gå in på barbrobetalar.se och lämna ett förslag om vad du vill ändra på.

  3. Barbro Betalar tittar igenom ditt förslag och kollar igenom att det följer deras regler och sedan publiceras det så att det går att rösta på det.

  4. Sedan får man helt enkelt tipsa sina vänner och klasskompisar om att de ska gå in och rösta på just ditt förslag på hemsidan.

  5. De förslagen som får flest röster blir det rådslag om. När röstningen har avslutats kan du läsa när och om vad blir rådslag.

  6. Om ditt förslag får vara med under rådslaget får du vara med och presentera ditt förslag för politikerna. Politikerna kommer sedan avgöra om det går att genomföra. Efter rådslaget tar politikerna med förslagen och era synpunkter med sig till kommunfullmäktige eller någon annan av nämnderna.

  7. Ett förslag kan ibland lösas enkelt. Men ibland kan det även kosta mycket pengar och berör många människor och då behöver konsekvenserna vägas in innan man kan ta ett beslut.

Andra saker du skulle kunna göra för att påverka i Kungsbacka kommun är att;

Kontakta kommunalrådet

 

Per Ödman (M)
E-post: [email protected]

Ulrika Landergren (FP)
E-post: [email protected]

Eva Borg (S)
E-post: [email protected]



Kontakta partierna
Du kan ta kontakt med gruppledarna för de politiska partierna i kommunfullmäktige.

 

Kontakta politikerna
Du kan ta personlig kontakt med de ca 300 politikerna i Kungsbacka kommun. Deras kontaktuppgifter finns i kommunens förtroendemannaregister.

 

Lämna en kommentar
Om du har synpunkter, förslag eller klagomål på kommunens service kan du lämna en KOMmentar. Du kan ringa 020-86 80 20 och lämna en förlag på telefonsvararen.
Skicka in talongen som finns på Kungsbacka bibliotek, på medborgarkontoret och alla stora kommunala arbetsplatser. Skriv ner din KOMmentar och skicka in gratis.
Skicka e-post till [email protected].

Medborgarkontoret
medborgarkontoret i stadshuset kan du framföra dina synpunkter, bli hänvisad till rätt person och få hjälp med att skriva en kommentar.

 

Text: Nathalie Ring


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback



Journalistgruppen på Ljud och Bildskolan Kungsbacka

Clara Bergstedt


Emma Grann


Emmy Thörnelöf


Frida Liljeberg


Lisa Palmgren


Mathilda Simmergren


Zackarias Edwall